חשיבות איכות השינה בעידן המודרני.
כולנו מכירים ויודעים כי יש חשיבותה עליונה לשינה בכלל ולאיכות השינה בפרט. בעיקר בעידן המודרני העמוס בפעילות, עשייה, מטרות ושאיפות. אם המטרה איכות השינה בגיל המבוגר נוטה להשתבש מסיבות שונות. בצמוד למטרה שלנו ב"מעגלי החיים+60" לשפר את איכות החיים ואת הבריאות. הגעתי לנושא איכות השינה. חשיבות הנושא גרמה לי לגלוש שעות רבות ברשת האינטרנט. כדי לרכז מידע שיכול לעזור ולשפר את איכות השינה.
להלן נקודות בולטות והמלצות שונות שאספתי וגם ניסיתי.
האירועים שהיו במשך היום כמובן שיכולים להשפיע על איכות השינה. מחקרים הראו כי פגישות עם אנשים קרובים ויחסים חמים בתוך המשפחה משפיעים. במיוחד משפיעות הפעולות שאנחנו עושים בשעות הערב סמוך לשעת השינה.
איכות השינה משפיעה מאד לא רק על הבריאות אלא גם על מצב הרוח ביום המחרת. האנרגיות שלנו גבוהות וטובות יותר והגישה שלנו חיובית יותר.
שתי פעולות טובות ומאפשרות רגיעה והורדת טורים לפני השינה הן למשל.: קריאה של מאמר קצר או כמה דפים מספר טוב (רצוי לא יותר מדי מרתק). התייחסות לפעולות השונות שמבוצעות ממש לפני השינה כטקס קצר ומסודר. הכוונה להכניס את הגוף להרגל רגוע.
כדי להשיג שיפור באיכות השינה חשוב ללמוד להתנתק מהעבודה. כשעה או שעתיים לפני שהולכים לישון. לא לבדוק הודעות במייל. לא לחשוב על בעיות שהיו בעבודה. ולא לשוחח בטלפון עם חברים לעבודה. כל אלה יכולים לחכות למחר. עכשיו אנחנו יוצרים מרחב נקי לקראת תהליך ההירדמות. והשעות שאותן נקדיש לשינה.
כדי להשיג איכות שינה טובה יותר יש אנשים שמצאו כי זמן איכות עם בן/בת הזוג לקראת הערב משפיעה לטובה. ואפילו טיול רגלי עם הכלב או יציאה להליכה לא מאומצת ורגועה תוביל לאיכות שינה בריאה וטובה.
חשיבה חיובית ואופטימיות רצויים תמיד. אך חיוני במיוחד להגיע לכך בשעות הערב המאוחרות הקרובות לשעת השינה. חשיבה חיובית מאפשרת ליהנות ממצב רוח טוב. ומצב רוח טוב עוזר לנו להירדם בקלות. חשיבה כזו יכולה לעזור לנו להתייחס טוב לכל אירועי היום שהיה. וגם לאירועי יום המחרת וזה מעלה אותנו לתפקוד טוב יותר.
חשיבה חיובית היא בחירה שאנחנו עושים. אך כאשר עשינו זאת זה עוזר לנו בגיבוש הביטחון העצמי. וייתן לנו יותר כוחות לקראת היום החדש שיבוא למחרת.
טיפים אחרונים:
הקשבה לרדיו בתחנה עם שירים רגועים טובים ואהובים. כמובן מוסיקה קלאסית יכולים לעשות נפלאות לשיפור איכות השינה שתבוא לאחר מכן.
יש גם נושא אחד שאינו מומלץ לשעות של לפני השינה. רצוי לא לאכול ארוחה כבדה עד כשעתיים לפני השינה. זה מכביד מאד על הפעילות של מערכת העיכול. ובכך נוצר אי-שקט פנימי שאינו רצוי. תשומת לב לאיסור הזה עושה פלאים.
מומלץ לצפות הרצאה מעניינת ומעודכנת מחקרית – "עולמה הקסום של השינה".
הרצאה נוספת, גם אם קצת ארוכה, על הפרעות שינה והדרכים להתמודד איתן.
הוספתי את הסרטון הבא מכיוון שנותן דגש על פתרונות נוספים. כמו גם מסביר את הרקע להפרעות השינה ומכאן גם התאמת ההתמודדות איתן.
לסיכום, איכות השינה משפיעה על איכות הבריאות הפיזית והנפשית שלנו.
שינה טובה מביאה ברוב המקרים לבריאות נפשית ופיזית מעולה. ככל שנישן טוב יותר תתאפשר לנו איכות חיים טובה יותר. וזו הרי המטרה העיקרית שלנו ב"מעגלי החיים+60". אז נשאר לנו רק לאחל בהצלחה לכל הגולשים המתעניינים.
אני מזמינה אתכן להוסיף תגובה למטה. נשמח לשמוע ממכם ומניסיונכם.
חשוב לציין מספר השעות האופטימלי לשינה לילה. לפי הידוע לי מומלץ לישון 7-8 שעות ,לא יותר ולא פחות כי זמן החורג משעות האלה , מזיק לבריאות.
שלום אברהם,
הינך צודק בהחלט.
תודה על התוספת החשובה.
אלקה